Psykoterapeut MPF
STOP ANGST

psykoterapeut mpf - KLINIK PÅ FREDERIKSBERG OG I FAXE

Professionel angstbehandling

Til dig med et inderligt ønske om at arbejde med din angst. Jeg tilbyder dig 10% på hele angst forløbet. Du skal bare booke din tid i kalenderen herunder.

Det eneste du skal gøre er at vælge Faxe eller Frederiksberg og derefter angstforløb og indtaste rabatkoden: SOMMER2021


Jeg ser frem til at møde dig.

STOP angst

Sammen mod angsten

For mange mennesker er angst en fast følgesvend. Som en gammel, trofast ven følger angsten med over alt og altid. Men ikke alle venner er gode venner. På trods af sin urokkelige trofasthed, så skal angsten ikke forveksles med en af de gode venner. Angst er en dårlig ven, som du bør skille dig af med. Og ja, det kan lade sige gøre at stoppe angsten med at følge efter dig over alt og altid.


Når jeg hér skriver om angst, så skriver jeg om angst som en lidelse. Det vil sige, at grundlæggende er der to former for angst, den normale angst og angstlidelse. Lad mig kort beskrive forskellen på de to angstformer.


Den normale angst er en af de fire grundfølelser, de tre andre er: vrede, sorg og glæde. Til sammen er de fire grundfølelser udspring for alle andre følelser. Naturen har udstyret os med angst for at hjælpe os med at overleve. Uden angst ville vi ikke være i stand til at reagere på farer og faresignaler. Tænk bare på følgende eksempel: du er hjemme i dig hus, du lugter røg, måske går din røgalarm i gang, angsten aktiveres og dine sanser skærpes, dine muskler spændes, dit hjerte pumper hurtigere og du er klar til at reagere på faresignalet, der fortæller dig at dit hus sandsynligvis er i brand. Kort sagt den normale angst beskytter os mod farer.


Angstlidelse er når den normale angst tager overhånd. Den er stukket af og fylder for meget. I stedet for at hjælpe dig, får angsten dig til at føle et vedvarende ubehag. Du kommer til at fejlvurdere og overvurdere situationer og sansninger, samtidig undervurderer du dine egne evner til at håndtere situationerne der opleves som farlige.


Du begynder, at undgå de farlige situationer, måske melder du fra til fredagsbaren, til fødselsdagen eller andet fordi du får angst når du er sammen med andre mennesker. Du begynder også at anlægge en sikkerhedsadfærd, som skal beskytte dig imod angsten, måske kan du kun deltage i fredagsbaren hvis du er en lille smule fuld i forvejen eller hvis du har en helt bestem bluse på eller andet. Når du er nået hertil, så har angsten taget overhånd. Den normale angst er blevet til en angstlidelse.


At leve med en angstlidelse er hæmmende, begrænsende, frustrerende og til tider smerteligt. Det er forringende for din livskvalitet, og din livsudfoldelse, og det er nedbrydende for dit selvværd og din positive selvoplevelse. Sagt med andre ord så er angstlidelsen en kæp i hjulet for dig og dit liv.


Men hvordan kan du afgøre om du lever med normal angst eller en angstlidelse? Det kan være vanskeligt, at afgøre selv. Der findes forskellige angsttests på nettet, dem kan du eventuelt afprøve. Men en angsttest fra nettet, skal ikke stå alene. Det bedste du kan gøre er at kontakte en professionel psykoterapeut MPF eller en dygtig psykolog. Angstlidelser kan behandles effektivt, men det kræver en professionel angstbehandling.


Typiske angstsymptomer inkluderer bl.a.

  • hjertebanken
  • øget svedproduktion
  • rysten
  • mundtørhed
  • vejrtrækningsbesvær
  • trykken i brystet
  • kvalme, uro i maven
  • katastrofetanker
  • svimmelhed


Er du bekymret for dig selv eller en af dine nærmeste?
... så bør du overveje følgende:


✔ Oplever du at angsten er generende/pinagtig?
✔ Oplever du at angsten er hæmmende/begrænsende?
✔ Oplever du at angsten forringer din livskvalitet/livsudfoldelse?


Kan du svare ja, til de ovenstående spørgsmål, og oplever du, at angsten fylder for meget i dine tanker og i dit liv, så skal du tage dig selv alvorligt og søge hjælp hos en professionel terapeut for at få en effektiv angst behandling


Der er en vej ud af angsten. Angst kan behandles med gode resultater.

I langt de fleste tilfælde er det muligt at dæmpe angstsymptomerne betydeligt eller få dem til at forsvinde helt.


Med samtaleterapi og kognitiv terapi som angst behandling kan du finde din vej ud af angsten.


Lever du med angst eller kender du én, der lever med angst, så gør noget ved det nu. Du kan stoppe angsten og starte livet med den rigtige hjælp.JEG ser frem til at høre fra dig 💚